Despre Dermologic Blog

Pentru ca nu ne place sa incurcam flacoanele, am decis separarea puterilor in site.
Dermologic blog deschide, independent fata de magazinul online in care se situeaza, o conversatie stiintifico-relaxata despre realitatile structurale si functionale ale pielii, relatia acesteia cu intregul organism, mediul inconjurator, fie natural sau social.

Iubim abordarea logica a metodei stiintifice, iar daca intalnim provocari le privim ca pe o oportunitate de a reinoi, revitaliza, reconstitui. Exact ca pielea noastra.

Ne intereseaza „sa stim cum” se intampla spre deosebire de a ne multumi doar cu „a sti ca”, sa separam intregul in parti si sa intelegem relatiile dintre acestea, sa stim „unde?”, „cine?”, „ce?” si „in ce conditii?”, sau „ce se intampla atunci cand?”, ori „ce este mai important?”, „de ce se spune ca?”, „cine spune ca?”,„ce e adevarat?”, „ce si de ce e mit?”.

Incurajam folosirea gandirii critice pentru antrenamentul “musculaturii” decizionale, atat de necesara chiar si in alegerea produselor cosmetice. Pentru ca, da, viata este plina de decizii, incepand cu algerea semnificativa a ceea ce credem ca este adevarat. Asadar, urmand principii logice atunci cand optam pentru ceva, investim activ in gandirea corecta care, cu toate ca nu ne poate garanta ca vom ajunge mereu la adevar, ne asigura ca nu se vor strecura erori aditionale pe parcurs, iar astfel noi vom economisi timp si alte resurse.

Pornim in calatoria identificarii “necesarului”(abordare pe termen lung) si “suficientului” (abordare pe termen scurt) in mentinerea sanatatii pielii, fara sa ignoram ansamblul de sisteme aflate sub acoperirea acesteia si relatia lor de interdependenta, pe care le tratam detasat, sprijinindu-ne pe stiinta si umor de cultura populara.

Intelege! Retine! Analizeaza! Evalueaza! Sunt cateva dintre functiile gandirii pe care blogul Dermologic isi propune sa le stimuleze.

In categoria „retine” facem cunostinta cu diverse aspecte ale rolurilor si functiilor pielii pentru a putea identifica, numi, descrie. In „analizeaza”, comparam, analizam, clasificam, scoatem in evidenta, diferentiem pentru a „intelege”,„evalua” si a trage concluzii pornind de la realitatea factuala, natura noastra sau a mediului inconjurator.

Practicam informarea relaxata si bine documentata, facem slalom printre idei, concepte & teorii dermo-logice cu intentia de a face viata mai usoara. Iar pentru ca timpul este moneda de schimb a vremurilor actuale si informatia este cea care ne ajuta sa il cheltuim eficient, va prezentam articolele in doua versiuni: Suficient (rezumat, schema, infografic etc.) & Necesar (versiunea completa).

Acestea fiind zise, speram sa va inspiram niste alegeri informate si impreuna cu acestea sa ne bucuram de puterea informatiei.

Nu dam sfaturi despre cum se foloseste un produs;
Nu recomandam produse;
Nu citam studii stiintifice finantate de companii din industria cosmetica;
Nu prezentam rezultate de cercetari care par prea bune sa fie adevarate;
Nu dam linkuri catre produsele proprii.